maanantai 21. helmikuuta 2022

Sairastelutaukoa

Kun harjoittelu tyssää sairastumiseen, niin yleensä harmittaa. Juuri nyt sairastelevia tuntuu olevan joka puolella, joka on tehnyt asiasta ehkä hieman vähemmän harmittavan. Joukkosairastaminen on helpompi hyväksyä. En ole suinkaan ainoa joka joutuu nyt vähän kärsimään. Olen aika huono potilas. Voivottelen ja vaikeroin enemmän kuin on tarpeellista. Huokailen ja tuskailen. Piipitän, että en saa enää ikinä elämässäni nukuttua, koska kurkku on liian kipeä ja hengitystiet niin limaa täynnä, ettei kenelläkään varmaan koskaan ole ollut koko maailmankaikkeuden historiassa. Ja jos on ollut, niin he kylllä sitten myös kuolivat siihen. 

Kuumekin nousi. Eihän minulla ole kuumetta juuri ikinä. Lisätodiste siitä, että nyt kyllä on aivan älyttömän kipeää menoa. Vimeksi olin kuumeessa vuonna 2018, kun malawilainen vatsatauti pani parastaan. Mittailin kuumetta puolen tunnen välein ja raakuin, että joudun katsoa olympialaisia sairaana. Siis mitä? Eihän sairastamiselle ole juuri parempaa ajankohtaa kuin olympialaiset. Katsoin kelkkailut, lumilautailut ja jopa hiihdot, joka on minulle ihan viimeisimpiä penkkiurheilulajeja. Öisin katsoin NHL-otteluita, koska nukkuminen oli mitä oli.

Hyi, taas teetä!

Viikon juoksutauko tuntuu pitkältä. Jalat ovat sentään levon ansiosta täysin vaivattomat ja virkistäytyneet. Suurehkot kilsamäärät huomasi jaloissa ja lähes aina ne olivatkin ainakin vähän väsyneet. Hyvien jalkojen vastapainoksi pelkään, että kaikki kuuden vuoden aikana kerätty juoksukunto on menetetty. Tiedän tietenkin ettei niin ole, mutta siltä se silti tuntuu. Ensimmäisellä sairastelun jälkeisellä lenkillä sykkeet tulevat olemaan korkeat ja siitä saan sopivasti taas lisää vettä myllyyn. Minähän sanoin että pitää aloittaa ihan alusta. Saatan uhkailla lopettavani koko harrastuksen, koska tämä on ihan tyhmää tai joku muu aikuismainen syy. 

Pakko tunnustaa, että kävin lenkillä vielä siinä vaiheessa, kun olin aika varma, että flunssa oli tuloillaan. Tämä saattaa olla tyhmän pään kärsimyksiä. En kuitenkaan voi tietää, kuinka paljon Viimeisellä Lenkillä oli vaikutusta taudin kuvaan. Tuskin ainakaan auttoi.

Voikohan naisilla olla man flu? Jos joku joskus asiaa tutkii, niin olen riemumielin mukana tutkimuksessa.

Vko 5 (Runalyze)
Vko 5 (Runalyze)

Vko 6 (Runalyze)

Helmikuun alkupuolisko meni hyvin  ja kiitettäviä kilometrmääriä juosten. Ehkä ne juoksupohjat ei ole tässä siis minnekäään kadonneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti