torstai 2. tammikuuta 2020

020120


Hei vain! Aion juosta Wienin maratonin huhtikuussa. Tämä blogi tulee seuraamaan harjoituspäiväkirjamaisesti valmistautumistani ensimmäiselle maratonilleni. (Ja sen jälkeen puolikkaalle syksyllä.) Ennakko-odotukset ovat varsin maltilliset, tavoitteena on pääsy maaliin asti. Ihan uunituore tapaus en juoksun parissa kuitenkaan ole. Takana on neljä enemmän tai vähemmän säännöllistä juoksuvuotta. Kaksi ekaa vuotta meni lähinnä sääriä, polvia ja jalkateriä parannellen, mutta kilometrimäärät ovat kuitenkin nousseet tasaisesti sen verran, että viime vuonna niitä kertyi jo n. 1800. Puolimaratonin juoksin kolme kuukautta sitten aikaan 1:55. Aika reippaasti kovempaa olisi sykkeiden perusteella voinut mennä, mutta olen mukavuudenhaluinen ja aika hyvä keksimään tekosyitä.

Uuden vuoden ensimmäinen juoksu oli tänään. Juoksin 5km:n testijuoksun ihan vain nähdäkseni missä mennään. Ajatuksena oli ensin juosta kymppi, mutta vitonen on ohi niin paljon nopeammin ja vähemmällä kärsimyksellä, että jätän kympin suosiolla odottamaan kisatapahtumaolosuhteita. 5km meni 24 minuutin kieppeille. Garmin ja minä olemme eri mieltä reitin pituudesta, mutta en usko, että keksi-ikäisen kuntojuoksijan ajat on niin sekunnin päälle. Parannusta edelliseen testivitoseen (marraskuun alkupuolella) tuli melkein minuutti, joten ihan tyytyväinen olen.

Pyrin juoksemaan neljä kertaa viikossa. Lihaskunto on huono ja sitä olen tässä nyt joitakin kuukausia yrittänyt parannella. Harmi vaan, että kaikenlainen lihaskuntoharjoittelu on arkielämäni top 2 -inhokeissa. Ainoastaan ruuanlaitto on vastenmielisempää. Mitään treeniruokareseptejä tänne siis ei ole tulossa. Lihaskuntoharjoittelustakaan en aio sen enempää kirjoitella. Koska ei vaan kiinnosta. Ajattelin kuitenkin mainita, että sitäkin teen.

Blogin sivutarkoituksena on päästä käyttämään äidinkieltäni, joka on alkanut välillä väläytellä ruostumisen merkkejä. 16 vuotta ulkomailla ja arjessa minimaalinen määrä suomen kielellä kommuikointia on aika tappava yhdistelmä. Kielipuoli en ole, mutta ei ole sellaiseksi myöskään tarkoitus tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti