tiistai 25. toukokuuta 2021

Viikko 20: maraton mielessä

Asics Cumulus 22

Juoksijan alavireisen motivaation saa nousuun, kun ostaa uudet kengät. En ole kenkien keräilijä. Meillä ei ole kasaa vähän ja paljon käytettyjä juoksukenkiä eteisessä tai kaappien perukoilla. Minulla on aina rotaatiossa kahdet kengät, kolmannet on äärimmäisen märkää säätä varten. Hankin uudet, kun heitän edelliset pois. Teinpä siis itselleni varsin poikkeuksellisesti ja ostin uudet kengät ainakin kuukauden etuajassa. Syynä näin villiin käyttäytymiseen oli se, että kerrankin tässä maassa oli saatavilla kengät, jotka halusin. Eikä 39 ollut suurin saatavilla ollut koko niin kuin yleensä. Kenkien hintakin oli suurinpiirtein sama kuin Suomessa. Usein näissä vähän hassummissa maissa asuessani kuvittelen, että saan lähes kaiken haluamani halvemmalla seuraavalla lomareissulla. Nämä oli kyllä ainoat kengät, jotka kiinnosti. Valikoima on siis totaalisen surkea.

Ajattelin aloittaa kesän aikana maratonharjoittelun. Lokakuun toiseksi viimeinen viikonloppu olisi tavoitteena. Paikka vielä vähän hakusessa, mutta Kiova ja Ljubljana vahvimmat ehdokkaat. Toki matkustusrajoitukset muuttuvat nopeasti, mutta jos ei pääse menemään, niin sitten ei pääse. Lopullinen päätös ja varaamiset pitänee tehdä vasta syyskuussa, joten tässä on aikaa odotella, miten korona-asiat etenee. Harjoittelu on ainoa asia, mitä ei voi lykätä. Katselin, että Sloveniaan pääsee tällä hetkellä ilman karanteenia, jos on rokotustodistus. Jopa Kiinan ja Intian sekundarokotteet hyväksytään. Täällä saa ainoastaan kiinalaista. Ihan hyvin voisin elokuussa tuon käydä ottamassa, jos sen turvin pääsen maratonille. 

Jo pelkkä juoksutapahtumaan osallistumisen suunnittelu tuo kivasti lisäpöhinää ja intoa juoksemiseen. Tämä ja uudet kengät, niin kokonaisuus ehkä 8/10.

vko 20 (Runalyze)
Vko 20 (Runalyze)

Viime viikolla juoksin neljä kertaa klo 18 jälkeen ja kerran klo 7. Vähän oli sellainen olo, että onnistuin huijaamaan aurinkoa. Keskiviikon ja perjantain vedoissa otin huomioon lämmön vaikutuksen ja himmasin tavoitevauhteja vähän. Tämä tietenkin auttoi eikä olo ollut mitenkään tavattoman voipunut.

Keskiviikkona kuusi kappaletta 90 sekunnin pyrähdyksiä 3 minuutin palautuksilla. Lyhyet vedot ja pitkät palautukset on mukavia. Vähemmän yllättäen. Vedot taittuivat 4:11/km - 4:44/km.

Perjantaina neljä 1600 metrin vetoa ja 400 metrin palautukset. Tämä harjoitus meni viimeksi puihin, kun en vain pystynyt. Tuuli aikalailla ja päätin ottaa ekan vedon varman päälle ja juoksin sen 5:10/km. Kiristin vauhtia veto vedolta ja onnistui hyvin, vaikka eipä nuo vauhdit päätä huimanneet, Juuri ja juuri vitosen alle oli viimeinen, ja nopein. Tähän on nyt vaan tyydyttävä kesän ajan, jos aion selvittää nämä kelit.

Sunnuntaina heräsin jo klo 5 syömään aamiaista. Nukuin sen jälkeen tunnin, kävin juoksemassa, suihkussa, söin aamiaisen ja nukuin. Klo 11 mennessä olin siis syönyt kaksi aamupalaa ja nukkunut kahdet päiväunet.

Viikon paras: juoksutapahtumasuunnittelut
Viikon huonoin: ei huvita oheisharjoitella  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti