tiistai 5. huhtikuuta 2022

Viikko 13: heihei Garmin, tervetuloa Coros!

Garmin ja Coros

Olen ollut aikeissa ostaa uuden kellon jo jonkin aikaa. Kun olen seisoskellut odottelemassa GPS-signaalin löytymistä ja kärsimättömyys on nostanut päätään, olen miettinyt, että eihän tämä ennen näin ollut. Myös totuttua nopeammin tyhjenevä akku on aiheuttanut tympääntynyttä viime hetken lataamista täysissä juoksuvarusteissa odotellen. Odotan 15 prosenttiin ja laitan taustavalon offille. Koskaan ei ole kello simahtanut kesken lenkin, mutta joskus sammunut samalla hetkellä, kun olen painanut stoppia. Lähes kuusi vuotta käytin Garminia lenkeillä. Viime kesänä oli 1,5 kuukauden tauko lomavarustelutapaturman vuoksi, mutta muuten olen juossut kello kädessä. Kilometrejä kelloon kertyi 9500. Vähän teki mieli jatkaa kymppitonniin, mutta uuden kellon saatuani en tietenkään malttanut. Olen nihkeä uusimaan vielä toimivaa elektroniikkaa, koska se nyt vaan on turhaa. Tämä olikin ehkä nyt vähän kuritonta ja omien sääntöjeni vastaista, mutta Garminin annoin eteenpäin, joten ei kuitenkaan jäänyt tyhjän pantiksi laatikkoon lojumaan.

Coros Pace 2 on sopivan pieni luisevaan, lituskaan miniranteeseeni. Uuteen layoutiin ja "väärissä" kohdissa sijaitseviin toimintoihin on joutunut tietenkin totutella, mutta mitään valitettavaa en viikon käytön jälkeen keksi. Mietin kauan, viitsinkö vaihtaa pois Garminista. Olisi kivaa, kun koko suurenmoinen juoksu-urani olisi samassa sovelluksessa. Mutta käytän myös Stravaa, Runalyzea ja Smashrunia, joten ehkä selviän tästä, että Connectissa juoksut loppuvat kuin seinään. Coros-sovelluksessa on enemmän rakastamaani dataa, mutta epäilen tämän johtuvan siitä, että Garminini oli paljon vanhempaa vuosikertaa. Yleisesti ottaen vaihtajat tuntuvat pitävän Connectia ylivoimaisesti parempana sovelluksena. Tämä päätelmä pohjautuu täysin Redditin runningin keskusteluihin.

Vko 13 (Runalyze)
Vko 13 (Runalyze)

Ensimmäinen keventelyviikko ennen omatoimista puolikasta. Sykkeet koholla kaikilla peruskestävyyslenkeillä, mieli heti epäilevä. Tiistaina niin tuulista, että siinä rajoilla, kannattiko mennä ollenkaan. Oli työlästä ja ärsyttävää. Sunnuntaina ensimmäiset shortsikelit. Aurinkorasvaakin muistin ja viitsin laittaa, joten vuoden eka palaminen siirtyi tuonnemmaksi. Pilvetön taivas ja kaksikymmentä lämpöastetta rikki. Äh ja ah. 

Äh, koska sykkeet 10 lyöntiä normaalia korkeammalla. Voi ärsytys. Kyllähän tähän taas sitten tottuu. Mutta ei tämä olematon sietokyky aurikoa kohtaan lupaa hyvää toukokuun puolivälin Bakun puolikasta silmällä pitäen. Tässäpä onkin syy siihen, miksi haluan juosta kevään "päätapahtumana" omatoimisen puolikkaan niin pian kuin suinkin mahdollista.  

Ah, koska kevät! Kevät todellakin ansaitsee kaiken ylistyksen ja ihastelun, mitä sille osoitetaan.

Maaliskuussa 279 km.

Viikon paras: uusi kello ja uusi kevät
Viikon huonoin: huoli keventelyn toimimattomuudesta   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti