sunnuntai 12. tammikuuta 2020

2017: Jatko ei yhtään helpompaa


Jotta huomattavaa kehitystä olisi päässyt tapahtumaan, juoksumääriä olisi pitänyt pystyä kasvattamaan. Harrastuksen aloittamisesta oli kuitenkin kulunut jo vuoden päivät ja vähän ylikin. Vuonna 2017 minulla oli yhdeksän vähintään viikon mittaista taukoa harjoittelussa. Sairastelin ja lisäksi tietenkin vasen jalka oli välillä niin kipeä, että kävelykin sattui. Säännöllisyys on kuitenkin kehityksen kannalta tärkeää. Nyt säännöllisyyttä ei päässyt syntymään muuten kuin taukojen suhteen. Toki pidin taukoa myös kahden lomamatkan ajan. Yleensä lenkkeilen matkoilla, mutta näillä reissuilla se ei ollut mahdollisuutta. Minun vauhdeilla ei leijonaa juosta karkuun.

Testivitonen meni heinäkuussä, tai joskus niillä main, 28 minuuttiin. Tämä olikin sitten näköjään vuoden ainoa testilenkki. Uskoisin noiden useiden taukojen olleen syynä tähän. Penikoiden suhteen tein kaikkia harjotteita, mitä vaan edes puoliksi uskottavista lähteistä netin syövereistä onnistuin löytämään. Tunnustin myös, että lihaskuntoharjoittelu on pakko aloittaa. Tämä oli kova paikka ja sairastelutauot ei enää tuntunutkaan läheskään yhtä kurjilta!


Joskus satoi

Sadekausi toi oman pienen lisänsä. Sanonta uitetun koiran märkyydestä avautui ihan uudella tavalla. Lämmin sade ei sinällään haittaa, mutta sadekauden kaatosade sattuu. Monet kerrat seisoin lenkkivaatteet päällä parvekkeella tujottamassa pilviä ja arpomassa, mennäkö nyt tai myöhemmin. Myöhemmin ei yleensä toiminut pimeyden takia. Lopulta päätin vain mennä ellei satanut kuin saavista juuri lähtöhetkellä. Kuumuus oli kyllä juoksuharrastukseni alun teema, mutta tähän mennessä siitä oli tullut jo vakioseuralainen ja oikeastaan vasta ensimmäiset lenkit Suomi-lomalla toivat mukanaan ajatuksen, että lenkkeillessä ei välttämättä tarvikaan aina olla tuskaisen kuuma olo.


Ihan aina ei ollut kuuma

Vuoden aikana juoksin yhteensä 775km. Aikaa sain tuhrautumaan sata tuntia. Päällimmäiseksi fiilikseksi jäi turhautuminen.

-------------------------------------------
Tämän viikon lenkit jäivät lievän flunssan varjossa yhteen. Tiistaina matka jatkuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti