tiistai 13. lokakuuta 2020

Piristävää juosta vain pk-lenkkejä

syyttäjäjumppamatto

Asettelin upouuden jumppamaton ja rullan olohuoneen nurkkaan sohvan viereen. Ajattelin, että sieltä ne tuijottavat sohvalla loikoilevaa ja käyvät päälle kuin yleinen syyttäjä. Kikka ei ole juurikaan toiminut, koska näköjään sohvalla loikoilijan tahdonvoima on liian kova. Mitään iltapäivälehtiin päätyvää oikeinelämisohjetta tästä ei siis päässyt syntymään. Jumppailin toki ostopäivänä, mutta se oli uutuuden viehätystä. Nyt taas on lupaukset tehty ja ahkera ei-juoksukuntoilu alkaa ihan näinä päivinä. En tajua, miten se voi olla niin vastenmielistä touhua. Olen vähän kateellinen kaikille, joiden mielestä lihaskuntoharjoittelu ja kehonhuolto ovat mielekkäitä ja jopa mukavia tapoja viettää vapaa-aikaa. Venyttely nyt vielä menee. Putkirullailussa yllätti se, että siinä pitää itse tehdä ihan liikaa töitä. Ajattelin sen olevan leppoisaa, netin selailuun rinnastettavaa puuhastelua.

Vko 41 (Runalyze)
Vko 41 (Runalyze)

Viime viikolla tuli juostua vähänlaisesti, mikä olikin suunnitelma. Tiistaina olin räkäinen ja aivasteleva. Koronatestissä en käynyt, koska täällä tuollaisilla oireilla ei kuulemma ole syytä testata. Tai no, toki yksityinen klinikka sanoi, että saa testiin tulla, mutta ei kuitenkaan heidän mielestään tarvi. Lannistuin toki ajatuksesta, että viikko menee flunssassa. Mutta keskiviikko alkoikin vallan iloisissa merkeissä, koska nuhaisuus oli kadonnut. Tuosta vain. Savuna ilmaan. Hienoa. Toivottavasti syysflunssa oli tällä taputeltu.

Oli piristävää juosta vain pk-lenkkejä. Yleensähän tämä menee päinvastoin. Pk on tylsää ja kaikki muu kivaa vaihtelua. Mutta kun juoksee tarpeeksi (liikaa?) vetoja ja tempoa, niin näköjään pk:n seesteisyyttä alkaa arvostaa. Sunnuntaina lenkkeilijöitä oli liikkeellä useampia. Pari ryhmääkin. Näin myös ensimmäistä kertaa Bakussa shortseissa juoksevan naisen. Myös diktaattoripressa oli liikkeellä (autolla) ja lenkiltä palatessa sain odotella hyvän tovin tien ylitystä. Pressan ollessa liikkeellä muiden ei sovi käyttää samoja kulkuväyliä. Tuuli oli taas vaihteeksi navakka ja tuli odotellessa kylmä, vaikka ensimmäistä kertaa muutamaan kuukauteen päällä oli hihattoman sijaan t-paita.

Sykesensori on alkanut säveltää omiaan. Kesken juoksun syke pomppaa kadenssin kanssa samoihin lukemiin, kestää 5-10 minuuttia ja palaa takaisin normaaliksi. Tämä tietenkin ärsyttävästi nostaa lenkin keskisykettä, esim. sunnuntaina kävi näin. Vaihdoin vyöhön lähettimen. Olisi voinut kokeilla eka pariston vaihtoa, mutta en jaksanut, kun sattui olemaan ylimääräinen tuliterä lähetin kaapissa. Toivottavasti ongelma ei ole itse vyössä. Voi olla aika vaikea tehtävä löytää uutta vyötä tässä maassa. Ei varmaan maailma kaatuisi, vaikka jäisi sykkeet mittaamatta. Mutta kun siihen on tottunut. Ja ilman dataa ei ole oikeasti edes juossut.

Viikon paras: En sairastunutkaan!
Viikon huonoin: Melkein sairastuin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti