tiistai 15. joulukuuta 2020

"Olis jo kesä"

Baku syksy
Hämärät päivät olohuoneen ikkunasta tarkasteltuna

Ankeuttaja täällä taas kitisemässä, kuinka ikävää ja, yhyy, mälsää on, kun on joulukuu! Kirjoitan tätä sängyssä ja toivon, että mies kävelisi makkarin ohi, tai edes lähettyvillä, niin voisin pyytää häntä laittamaan valot päälle. Voisi myös joutessaan (eli etätöiden lomassa) käydä kaupassa hakemassa minulle suklaata, keksejä, sipsejä, jäätelöä ja Fantaa. Tekee koko ajan mieli herkkuja. Sipsilastut vaan pyörii ajatuksissa. Jotenkin tunne, että tästä uusimmasta lockdownista on tulossa hyyyyvin pitkä. Juosta onneksi edelleen voi. Oman henkilötunnuksen tekstiviestillä ulkonaliikkumislupanumeroon lähettämällä saa paluuviestinä luvan lähteä kotoa. Lupa on voimassa kolme tuntia ja niitä saa yhden päivässä henkilötunnusta kohden. Lupaviesti tulee n. 10 minuutin viiveellä, jottei kurittomat kansalaiset voi tilata lupaa vain tarvittaessa, eli poliisin tarkastuspisteelle sattuessaan. Kun Romaniassa asuessani oli vastaavaa säätöä keväällä, niin se tuntui kaikessa uutuudessaan lähes mielenkiintoiselta. Nyt vain kyllästyttää ja ottaa päähän.

Vko 50 (Runalyze)
Vko 50 (Runalyze)

Tällaista jälkeä syntyi viime viikolla. Tuntuma oli todella kevyt, mutta sykkeet ehkä vähän korkeat. Luulen edelleen, että tuubihuivi kasvoilla nostaa sykettä tuon pari pykälää. Tämä toki selviää vasta sitten, kun ulkoilmamaskipakko on poistunut. Toivottavasti kesään mennessä... Sitten tietenkin seuraa saumaton siirtyminen helteiden syyttämiseen, kun sykkeet ei miellytä. Keskiviikon lenkki sisälsi kaksi kilsan vetoa ja neljä 400 metrin vetoa. Oli helppoa ja en oikein edes kunnolla hengästynyt viimeistä vetoa lukuunottamatta. Olisi varmaan pitänyt tohtia mennä kovempaa? Vauhti pidemmissä vedoissa oli n. 4:50/km ja lyhyemmissä 4:40. Sunnuntain pitkällä tein loppuun 300 metrin vauhdin noston. Oli aika jännä tunne juosta kovempaa, kun oli eka hiipinyt 16 kilsaa. Eka kerta, kun tuollaista kokeilin.

Koko vuoden juoksukilometrit näyttää tällä hetkellä 2398. Saa nähdä, meneekö 2500 rikki. En ala kilometrejä jahtaamaan tuon takia. Noudatan jo olemassaolevaa ohjelmaa ja vaikka jäisi kilsan päähän, niin en aio "ylimääräistä" juosta. Tämmöinen on mielestäni lähes ihailtavaa kurinalaisuutta, vaikka tässä nyt vaatimattomasti itseäni samalla kehunkin! Lisäkilometrien juoksu saattaisi tosin olla tarpeen. Sekä Stravan että Runalyzen kuntokäyrät kohdallani nimittäin syöksyvät alamäkeä. Stravan jopa oikein 45 asteen kulmassa. 

Viikon paras: Kevyt kulku
Viikon huonoin: Vuodenaika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti