maanantai 22. helmikuuta 2021

Viikko 7: testivitonen 23:00 mutta töksähtelevää menoa

proteiinikaakao ja maapähkinävoi

Silloin tällöin saan päähäni, että en saa tarpeeksi proteiinia. Yleensä tämä tapahtuu silloin, kun juostessa jalat tuntuvat voimattomilta. Oikeasti epäilen, että tarvisin vain jalkoihin lisää voimaa lihaskuntoharjoittelun kautta. Mutta syöminen ja juominen on niin paljon mukavampaa, että ratkaisua kannattaa etsiä eka tietenkin jääkaapista. Oli aikamoisen kauppahyppelyn tulos, että löysin maapähkinävoita, johon ei ole lisätty sokeria. Sokerikyllästetty versio on kuvottavan ällöttävää, vaikken sokeria muuten pakoilekaan. Maapähkinävoi menee tässä suhteessa samaan kategoriaan kuin popcorn. Kerran olen tietämättämi ostanut jossain puistossa tai leffateatterissa sokeroituja popcorneja, ja suorastaan tyrmistynyt.

vko 7 (Runalyze)
Vko 7 (Runalyze)

Kuukauden vaihtuessa olin hirveän optimistinen keväästä ja auringosta. No oli vähän hätäisesti juhlittu. Yhtäkkiä on tullut sellainen olo, että kevät ei ala ikinä. Tympääntyneenä olen märissyt, kuinka ei huvita käydä juoksemassa. Mennyt olen kuitenkin ja aina ollut jälkikäteen tietenkin tyytyväinen, että tuli lähdettyä. Silti oli kivaa, että viime viikolla oli ohjelmassa ainoastaan lyhyitä lenkkejä.

Maanantaina jumppasin kotona videon tahtiin. Luulin valinneeni lihaskuntotreenin, mutta olikin kyseessä aerobinen "45 sekuntia liikettä, 15 sekuntia lepoa" -HIIT-jumppa. Olin liioittelematta aivan rätti 10 minuutin jälkeen. Vapisin, ynisin ja puuskutin. Ei ole juoksu- ja jumppakunto sama asia... Tiistaina sekalainen setti vetoja. Bulevardi oli märkä ja liukas, joten jouduin juosta 400 metrin rinkiä parkkipaikalla. Pimeää, sateista ja kurjaa. Viimeinen vauhtiharjoittelu ennen testivitosta ei saanut oloa kovin toiveikkaaksi. Kolmena seuraavana päivänä lyhyitä pk-lenkkejä. Meno oli kankeaa ja junnaavaa. Perjantaina lenkin jälkeen yläkropan punttitreeni, yyh.

Sunnuntaina siis testivitonen. Tuuli oli parin viikon puhuroinnin jälkeen laantunut. Olin valmistautunut siirtämään testiä tuonnemmaksi juurikin tämän hermoja koettelevan tuulen takia, mutta onneksi ei ollut syytä ja sain testijuoksun alta pois. Juoksin oman ennätyksen seitsemän sekunnin marginaalilla, mutta ei ollut kuitenkaan mitenkään hyvä juoksu. En päässyt missään välissä kunnolla rytmiin. Vilkuilin kelloa koko ajan. Jalat väsähtivät täysin, vaikka hengityksessä ja sykkeessä jäi vielä reilusti pelivaraa. Jalat eivät myöskään tuntuneet kunnolla lämpimiltä missään vaiheessa. Lämmittelin kyllä 10 minuutin hölkällä ja muutaman minuutin loikilla, polvennostojuoksulla ja muulla tylsyydellä. Sekunnin kovempaa olisi saanut pinnistää, niin olisin päässyt uudelle minuuttiluvulle. Tasan 23 kelpaa kyllä tähän hätään, varsinkin juoksun heikon kulun ja huonojen tuntemusten takia.

Viikon paras: Vitosen ennätys
Viikon huonoin: Totaalinen flown puute

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti