torstai 22. heinäkuuta 2021

Viikko 28: superkuumat Brooksit ja nautinnollisia reittejä

Sava

Olen edelleen lähes liikuttuneen innostunut siitä, että pääsen juoksemaan esteettömillä ja leveillä kevyen liikenteen väylillä. Voi lähteä lähes mihin suuntaan tahansa ja hyvin todennäköisesti löytyy paikkoja juoksuun. Bakussa läpsyttelen aina samaa reittiä ja täytyy sanoa, että en mitenkään innolla odota paluuta. Zagreb on osoittautunut aika juoksijaystävälliseksi kaupungiksi. Liikennevaloissa odottelua toki on välillä, mutta se oli ihan odotettavissa. Savan rannalla on kilometritolkulla asfaltoimatonta tietä, jota myös pidetään hyvässä kunnossa. Iltaisin porukkaa on liikkeellä paljon, mutta aamuvarhain saa liikkua ihan rauhassa. 

Esteetöntä Zagrebissa
Leveää ja esteetöntä!

Kävin ostamassa uudet kengät, koska oli siihen mahdollisuus. Brooks Ghostit tuntuvat kahden lenkin jälkeen järjettömän lämpimiltä. Vähän harmittaa, kun hintaakin oli aikalailla. Pakko noilla on kuitenkin varmaan juosta, koska palauttaminenkin on nyt myöhäistä. Kävin myös Decathlonissa urheiluliivien ja sukkien perässä. Löytyi, ja samalla myös housut talveksi ja pientä sälää. Decathlon on aika ylivoimainen hinta-laatusuhteeltaan. Olen muutenkin ostanut aika paljon asioita, joita ei Bakussa ole, valikoima on huono tai hinnat taivaissa.

Brooks Ghost 13
Kengistä en tykkää, mutta aurinkolippaa olen sentään käyttänyt sisällä ihan tyytyväisenä

Tuntuu, että en millään pysty juomaan niin paljon vettä kuin pitäisi, jotta olo ei olisi suurimman osan ajasta janoinen. Eilen heräsin päiväunilta niin janoisena, että join hätäpäissäni kivennäisvettä, vaikka en sitä normaalisti siedä. Aurinkolippakuvastakin näkee silmäpusseista, että nestettä kaipaa. Myös suonenvetoja on ollut pohkeissa öisin ja sepä vasta onkin inhottava tapa herätä kesken unien. Aloin ottaa magnesiumia ja yritän juoda enemmän mehuja. Olen aika huono juomaan mitään muuta kuin vettä; tai kaljaa, mutta se ei nyt tähän ongelmaan auta. Niinä päivinä, kun en ole viettänyt valtaosaa päivästä ulkona helteessä, on olo ollut paljon parempi.

Vko 28 (Runalyze)
Vko 28 (Runalyze)

Maratonohjelman toinen viikko oli edelleen varsin maltillinen. Lyhyehköjä lenkkejä pk-vauhdilla. Onnistuin myös saamaan sykedatan esille, kun vaihdoin lenkeillä käytettäväksi sovellukseksi MapMyRunin, jonka saa yhdistettyä Garminin sykevyöhön. Tosin Stravaan suorituksien siirtäminen vaatii vielä Smashrunia ja Tapiriikia lisäksi. Eli vähän viitseliäsyyttä ja säätämistä. Juoksukello on kyllä aika kätevä, kun jää tämmöinen näpertely välistä, eikä tarvi kantaa kännykkää lenkeillä. Tässä onkin yksi hyvä syy odottaa Bakuun palaamista. Saan ladattua kellon.

Lauantaina suuntasin lenkille varhain aamulla. Kävelin majapaikasta isommalle tielle ja alkoi rankkasade. Ajattelin, että mitäs siitä, enhän minä kisaakaan jättäisi väliin sateen takia. Kännykänkin olin tajunnut laittaa pieneen muovipussiin. Aloin juosta ja totesin, että ei kyllä tule mitään. Piilolinssit ja kaatosade yhdessä ei vain toimi. En pystynyt edes pitämään silmiä auki. Lenkille tuli pituutta kokonaiset 130 metriä. Palasin sisälle läpimärkänä. Upean aurinkolipan ostinkin tämän kokemuksen jälkeen. Olisi kyllä ollut surkea reissu lipan tai lippiksen kanssakin. Illalla uusi yritys ja lyhyttä tihkusadeosuutta lukuunottamatta oli kuivaa ja kivaa.

Viikon paras: Zagreb
Viikon huonoin: pohjekrampit yöllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti